top of page

Cursus: productieklas woensdagavond

In dit avondtraject werk je o.l.v. een professionele regisseur naar een voorstelling toe. woensdagavond I 17 weken €350,- (deelbetaling mogelijk)

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Cursus: productieklas woensdagavond
Cursus: productieklas woensdagavond

Tijd en locatie

Het tijdstip wordt later bepaald

Toneel Vakschool Rotterdam, Pupillenstraat 60, 3023 VW Rotterdam, Nederland

Informatie

Iedere woensdag + 3 speelavonden, 17 weken. In deze cursus werkt regisseur Romy Rockx met een kleine spelersgroep in 17 woensdagavonden aan een prachtige, humoristische voorstelling over ouder worden.

Er wordt o.a. gewerkt met de teksten van de voorstelling 'Avondrood' en op basis van improvisaties.

'De originele voorstelling 'Avondrood' werd geproduceerd door het werktheater in 1980 en maakte grote indruk. Een realistisch sprookje over oude mensen in het niemandsland tussen leven en dood, dat zich afspeelt in een bejaardentehuis. De op improvisaties gebaseerde voorstelling over ouderdom heeft jarenlang door het land gereisd. De tv-serie maakte grote indruk op internationale festivals: Toronto, New York, San Francisco, Hamburg, Florence. De tv-opname van Avondrood werd in een take opgenomen; de camera (Klaus Brix) werd een medespeler waardoor vorm en inhoud een eenheid zijn.' - BRON: http://www.werkteater.nl/avondrood.html

Tijdens de woensdagavonden ga je intensief aan de slag in een kleine groep. Je gaat de vloer op en en werkt aan je acteur-schap door te werken aan een voorstelling.

​Romy Rockx is professioneel theatermaker en regisseur. Samen met zangeres en actrice Sofie Habets vormt ze sinds 2016 theatercollectief 'de vrouwen van wanten'. Eerder werkte ze o.a. samen met Theater Rotterdam, Toneelgroep Mooi Weer & Zo, Kade40, KCR en het Zuidelijk Toneel.

​Aanmelden

We vragen je bij aanmelding van de productieklassen aan te geven wat jouw toneelachtergrond is en jouw eventuele connectie met de regisseur / de Toneel Vakschool Rotterdam. Naar aanleiding daarvan laten we je zo snel mogelijk weten of je deel kan nemen aan de productie.

Wellicht nodigen we je eerst uit voor een ontmoeting of proefles met de regisseur voor een wederzijdse kennismaking.

​START: woensdag 27 februari 2019

Duur: 17 woensdagavonden + 3 speelavonden

Tijden: 18.30 Inloop / Lessen:19.00 - 22.00uur

Cursuskosten: €350 (deelbetaling mogelijk)

Aantal spelers: min. 7 max. 13 spelers

Deel dit evenement

bottom of page