INTENSIEVE DAGCURSUS 

Communiceren met Impact

PROGRAMMA

Opleidingsduur

1 dag

 

Datum

Eerstvolgende dag: Zo 24 nov

Meld je aan om op de hoogte te blijven van de overige beschikbare data

Investering

€320,- per deelnemer ex. btw.

Incl. lunch en borrel

Betaling in termijnen is mogelijk

In sommige gevallen is korting toe te passen

 

Docenten

Varieert, docenten bij TVR zijn onder andere

Philippe Lemaire

Bart Kiene

Carl Hoogvliet

Locatie

Dunantstraat 14, 3024 BB Rotterdam

Voor Wie

De cursus is bedoeld voor iedereen die in werksferen veel moet communiceren/presenteren/vergaderen/onderhandelen met- of voor anderen. De cursus is bijvoorbeeld zeer geschikt voor accountmanagers, advocaten, sales teams, bedrijfsmanagers, team- en projectleiders, studenten, etc. De cursus kan ook nuttig zijn voor privé aangelegenheden. Twijfel of de cursus voor jou geschikt is? Meld je aan voor meer info.

 

Je leert

Je leert om je algehele impact op anderen te vergroten. Je leert overtuigen, zelfverzekerder overkomen, duidelijker en prettiger communiceren, verbetering van stemgebruik, lichaamstaal en omgaan met zenuwen. De technieken die passeren zijn bijvoorbeeld toepasbaar tijdens een eerstvolgende presentatie, pitch, vergadering, onderhandeling of in privé sferen zoals speechen voor vrienden of je laten horen tijdens een borrel. Herkennen en analyseren van het eigen gedrag, oefenen van technieken ter verbetering van het gedrag en het bewust toepassen van deze technieken in bepaalde situaties komen aan bod.

Hoe snel je vooruit gaat en een persoonlijk einddoel behaalt verschilt per individu. Voor personen die zich na de cursus nog verder willen ontwikkelen zal aan het eind van de cursus een traject op maat kunnen worden opgesteld.

   

Wij bieden

In intensieve dagtraining in kleine groepen van maximaal 10 personen. De trainingen zijn maatwerk, er wordt sterk rekening gehouden met ieder individu.

Inclusief lunch en borrel

Programma

 

09:00-09:15    Inloop, Koffie & Thee

09:15-10:45    Introductie communicatie en menselijk gedrag & analyse cursisten. Het herkennen van sterke en zwakke punten.

10:45-11:00   Korte pauze

11:00-12:30   Stem & Spraak: Hoe wordt je gehoord? 

De afstand overbruggen tussen jou en de ander doe je met spraak en stem. Die afstand varieert, aan de vergadertafel is dit iets anders dan op het podium voor 100 man. Je moet dus aansturen op basis van de situatie. Er zijn drie basiselementen: wordt het gehoord (stem)? Wordt het verstaan (spraak)? Is de boodschap persoonlijk en geloofwaardig (inhoud)? Hiermee gaan we aan de slag.

12:30-13:30  Lunch

13:30-15:00   Beweging & Lichaamstaal: Hoe wordt je gezien? Je gedrag moet door de ander worden gelezen. Dat doen we de hele dag door. We zijn in staat om op straat pijlsnel en onbewust het gedrag van de ander te lezen. Wil ik dichterbij komen of houd ik afstand? Buiten, in het dagelijks leven, gaat dit spontaan en vrijwel altijd goed. Nu moet je dat bewust aanzetten, sturen in je uitstraling. Wat wil je dat de mensen van je gedrag lezen? Hiermee voorkom je ongewilde interpretaties van je gedrag. Je komt bijvoorbeeld dominant, jong, gespannen of terughoudend over terwijl je dit in werkelijkheid niet bent.

15:00-15:15  Korte pauze

15:15-17:15  De Dialoog. Persoonlijk presenteren in zijn breedste zin. De technieken uit voorgaande sessies worden toegepast. Hoe wordt jij gelezen (in zijn geheel)? Er wordt gewerkt aan wat extra aandacht nodig heeft, er wordt rekening gehouden met elk individu. De groep van de dagcursus wordt indien nodig opgesplitst in twee kleinere groepen.

17:15 - 18:15  Afsluitende Borrel

Docenten

 

Een aantal aan TVR verbonden docenten geven ook trainingen waaronder Bart Kiene, Carl Hoogvliet, Philippe Lemaire en gastdocenten. Alle docenten hebben ruime ervaring met het geven van trainingen en zijn gespecialiseerd in hun vakgebied. Bart Kiene is hoofd trainer tijdens het cursusweekend van 31 aug - 01 sept.

 

Bart Kiene

 

Bart is een Nederlands Theatermaker en -regisseur. Hij werkte jarenlang als docent aan de Toneelschool Amsterdam en gaf les aan een reeks bekende acteurs waaronder Mimoun Oaïssa, Thijs Römer. In 2007 opende hij de Acteerschool Rotterdam.

 

Vanaf 2016 staat Bart Kiene aan het hoofd van de Toneel Vakschool Rotterdam, een nieuw opleidingsinstituut in Rotterdam. Hij is hier tevens docent spel- en stem.

 

Naast zijn werkzaamheden voor de school geeft Bart trainingen via andere opleidingsinstituten waaronder de Baak. Bart heeft jaren ervaring in het geven van deze trainingen en weet mensen ‘om te vormen’. Door middel van het aanleren van dialoogtechnieken op verschillende vlakken zoals stemgebruik en beweging weet hij

de ‘Total Impact’, het ‘hoe je momenteel overkomt op anderen’ om te toveren in hoe jij wílt overkomen op anderen.