INTENSIEVE DAGCURSUS

Communiceren met Impact

Leer in één intensieve dag je impact vergroten

Vanuit de Toneel Vakschool Rotterdam worden professionele trainingen gegeven door zeer ervaren trainers. Onze trainers hebben jaren ervaring op het gebied van het opleiden van personen tot professionele acteurs en het aanleren van bepaalde technieken welke zowel in het dagelijks leven als op de bedrijfsvloer kunnen worden toegepast om krachtiger en zelfverzekerder over te komen, evenals het vergroten van persoonlijke Impact. Zij kunnen je leren een boodschap goed over te brengen, je zendt wel, maar komt het ook aan?  Stemgebruik, spraak, lichaamstaal en het overwinnen van angsten spelen een rol. 

WAAROM BIJ TVR?

Er is een oerwoud aan trainingen die algemeenheden verkondigen. ‘Je moet mensen aankijken’, ‘Je beweegt te veel met je handen’, 'Je moet duidelijker spreken'. TVR heeft vanuit haar toneel achtergrond een meer genuanceerde en uitgewerkte benadering.

 

Story-telling en overdracht staan aan de absolute basis van het Toneelvak. Acteurs gebruiken allerlei technieken om hun gedrag zó aan te sturen op het toneel dat ze het gewenste resultaat bij de ander weten te behalen.

Een goed acteur wordt door zijn publiek 'geloofd'.

 

De basis van deze technieken zijn zeer goed toepasbaar in het dagelijks leven zowel privé als op de werkvloer.  Je leert dmv technieken ander je gedrag aan te sturen. Je past bewust technieken toe om je natuurlijke gedrag 'om te vormen'. Het einddoel hierbij is, om ervoor te zorgen dat deze technieken niet meer bewust hoeven worden toegepast, maar onbewust door jouzelf worden uitgevoerd. Het 'nieuwe' gedrag dat je vertoond is onderdeel geworden van jouzelf, en daarmee je 'nieuwe gedrag'. Je kunt hiermee bereiken dat een ander je eindelijk 'leest' hoe je gelezen wilt worden.

 

Het proces van gedragsverandering kent een aantal fases; leer je eigen gedrag herkennen (Hoe kom ik over? Bereik ik mijn doel? Waar kan ik aan werken?), leer je gedrag aan te sturen dmv aan te leren technieken en tot slot zorg dat dit aangeleerde gedrag onderdeel wordt van jouw natuur. Hierbij geldt, inzet en oefening baart kunst, gedrag aansturen kun je namelijk leren. Iedere situatie in privé sferen of op de werkvloer, heeft een andere benadering nodig. Hoe jij je het beste kunt gedragen hangt namelijk af van wie je tegenover je hebt. Dit betekent dat je je gedrag moet kunnen aansturen en aanpassen aan diegene.

Dit alles komt tijdens de cursus aan bod.