TONEEL VAKSCHOOL ROTTERDAM

Sinds september 2016 heeft Rotterdam haar eigen Toneelschool. Het doel van de school is om acteeronderwijs op het hoogste niveau breed bereikbaar te maken in Rotterdam en studenten passend te begeleiden naar de praktijk.
Wij zien het “acteerveld” graag net zo divers als onze mooie stad. Om dit te bereiken was ons inziens een school als TVR niet te missen. Daarom is op initiatief van een groep docenten en afgestudeerden van diverse Toneelscholen uit ons land (o.a. de Toneelacademie Maastricht, de Amsterdamse Toneelschool) de TVR opgericht.

7383b0_83ea220956064d2dbe51ea0c00faaeec_
Schermafbeelding 2019-02-18 om 11.49.25_

DE OPRICHTING

De Toneel Vakschool Rotterdam is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen een aantal jonge, gedreven, professionele theatermakers en docenten van de toneelscholen waar zij afstudeerden.

​Aan het hoofd van de school staan spel- en stemdocent Bart Kiene (o.a. Amsterdamse Toneelschool) en Peter Oskam, docent culturele verdieping en vormgeving (o.a. Amsterdamse Toneelschool). In samenwerking met Marijke de Kerf (alumna Toneelacademie Maastricht), Philippe Lemaire , Délano van den Berg en andere alumni van de voormalige Acteerschool Rotterdam. 

​Vanaf 2014 werkten zij al nauw samen bij het Rotterdamse Toneelgezelschap Mooi Weer&Zo, waar zij samen voorstellingen maakten en speelden. In diezelfde periode ontstonden de eerste plannen voor het oprichten van een Toneel Vakschool. Een school die een acteeropleiding biedt van hoge kwaliteit en middels die opleiding talentvolle individuen het echte vak kan leren.

Daarnaast waren de oprichters het er unaniem over eens dat toneel en acteren bereikbaar moet zijn voor iedereen. Het in contact brengen van individuen uit alle lagen van onze samenleving met het acteervak behoort dan ook tot een van de kerntaken van de TVR.

 MOOI WEER & ZO

Mooi Weer & Zo is een toneelgroep die wordt geleid door afgestudeerden van verschillende toneelscholen in Nederland (o.a. de voormalig Acteerschool Rotterdam en de Toneelacademie Maastricht). Toneelgroep Mooi Weer & Zo heeft zo'n 8 premières per jaar in een goedlopend eigen theatercafé in Rotterdam. Het theatercafe is het hele jaar geopend en draait bijna altijd uitverkochte voorstellingen.

Studenten van TVR hebben de mogelijkheid om tijdens hun opleiding stage te lopen bij toneelgroep Mooi Weer & Zo en na hun opleiding gastrollen op zich te nemen bij het ensemble. Zo kunnen de studenten kilometers maken voor publiek en zich snel een weg banen naar de praktijk.

©2019 by Toneel Vakschool Rotterdam. - Algemene Voorwaarden - Privacy Verklaring - Cookie Verklaring