INTENSIEVE ZOMERCURSUS 

Communiceren met Impact

PROGRAMMA

Opleidingsduur

2 intensieve dagen

 

Datum

Meld je aan om op de hoogte te blijven van de eerstvolgende beschikbare data

 

Za 31 aug & Zo 01 sep Niet Beschikbaar

 

Investering

€847 - €887,- per deelnemer ex. btw.

Incl. lunch, borrel, diner, 1 overnachting.

Prijs afhankelijk van overnachting keus. Consumpties deels op eigen kosten. Termijnbetaling is mogelijk.

 

*!!Het weekend 31aug tot 01sep, 25% korting ivm lancering nieuw Weekend Programma. De inhoud van de trainingen zelf veranderd niet, pilot heeft enkel betrekking op de organisatie eromheen: ambiance/lunch/diner/hotel. Wij horen achteraf graag een ongezouten mening. Totale kosten: €635 - €665,-!!

Overnachting

Cursisten overnachten in 'Hotel Stroom'. Indien dit vanwege beschikbaarheid niet mogelijk is wordt er een soortgelijk hotel geboekt. Speciale verzoeken omtrent overnachting (waaronder ex. overnachting) kunnen bij de aanmelding worden doorgegeven.

Voor Wie

De cursus is bedoeld voor iedereen die in werksferen veel moet communiceren/presenteren/vergaderen/onderhandelen met- of voor anderen. De cursus is bijvoorbeeld zeer geschikt voor accountmanagers, advocaten, sales teams, bedrijfsmanagers, team- en projectleiders, studenten, etc. De cursus kan ook nuttig zijn voor privé aangelegenheden. Twijfel of de cursus voor jou geschikt is? Meld je aan voor meer info.

 

Je leert

Je leert om je algehele impact op anderen te vergroten. Je leert overtuigen, zelfverzekerder overkomen, duidelijker en prettiger communiceren, verbetering van stemgebruik, lichaamstaal en omgaan met zenuwen. De technieken die passeren zijn bijvoorbeeld toepasbaar tijdens een eerstvolgende presentatie, pitch, vergadering, onderhandeling of in privé sferen zoals speechen voor vrienden of je laten horen tijdens een borrel. Herkennen en analyseren van het eigen gedrag, oefenen van technieken ter verbetering van het gedrag en het bewust toepassen van deze technieken in bepaalde situaties komen aan bod.

Hoe snel je vooruit gaat en een persoonlijk einddoel behaalt verschilt per individu. Voor personen die zich na de cursus nog verder willen ontwikkelen zal aan het eind van de cursus een traject op maat kunnen worden opgesteld.

   

Wij bieden

12,5 uur training, waarvan 9 uur groepstraining (max. 10 personen) verdeeld over twee dagen & 3,5 uur training in kleine groep( 3 - 5 personen). De trainingen zijn maatwerk, er wordt sterk rekening gehouden met ieder individu.

Inclusief twee dagen lunch, borrel en 1x diner. Consumpties zijn deels op eigen kosten.

Dag 1 Zaterdag: Introductie

 

09:00-09:15    Inloop, Koffie & Thee

09:15-10:00    Lezing, ‘De Dialoog’.

Over communicatie en menselijk gedrag.  

10:15-12:15   Analyse gedrag cursisten. 

Dmv improvisatie oefeningen wordt duidelijk hoe jij op de ander overkomt en wat je verbeterpunten zijn. Wat zijn je eerste impulsen? Hoe communiceer je nu? Wat heb je nodig?

12:15-13:15   Lunch

13:15-14:45  Stem & Spraak: Hoe wordt je gehoord? 

De afstand overbruggen tussen jou en de ander doe je met spraak en stem. Die afstand varieert, aan de vergadertafel is dit iets anders dan op het podium voor 100 man. Je moet dus aansturen op basis van de situatie. Er zijn drie basiselementen: wordt het gehoord (stem)? Wordt het verstaan (spraak)? Is de boodschap persoonlijk en geloofwaardig (inhoud)? Hiermee gaan we aan de slag.

15:00-17:00   Beweging & Lichaamstaal: Hoe wordt je gezien? Je gedrag moet door de ander worden gelezen. Dat doen we de hele dag door. We zijn in staat om op straat pijlsnel en onbewust het gedrag van de ander te lezen. Wil ik dichterbij komen of houd ik afstand? Buiten, in het dagelijks leven, gaat dit spontaan en vrijwel altijd goed. Nu moet je dat bewust aanzetten, sturen in je uitstraling. Wat wil je dat de mensen van je gedrag lezen? Hiermee voorkom je ongewilde interpretaties van je gedrag. Je komt bijvoorbeeld dominant, jong, gespannen of terughoudend over terwijl je dit in werkelijkheid niet bent.

17:00-18:30  Borrel

18:30            Diner

Dag 2 Zondag: Maatwerk

 

09:00-09:15  Inloop, Koffie & Thee

 

09:15–10:15 Tussentijdse analyse cursisten na dag 1. Wat beklijft? Wat is er nodig? Sturen en bijsturen. Maatwerk.

 

10:15-10:30  Pauze

 

10:30-12:30  De Dialoog. Persoonlijk presenteren in zijn breedste zin. De technieken uit de workshops van de 1e dag worden toegepast. Hoe wordt jij gelezen? Er wordt gewerkt aan wat extra aandacht nodig heeft, er wordt rekening gehouden met elk individu. 

 

12:30-13:30  Lunch

 

13:30-17:00  Groepsessies, a 5 personen per groep. Je wordt ingedeeld in een kleine groep waarin wordt doorgewerkt aan persoonlijke doelstellingen.  

 

17:00             Afsluiting Borrel. Cursisten vertellen (niet verplicht) onder genot van een drankje een verhaal/doen een presentatie van max. 10 min. Dit mag van alles zijn: een gedicht, een gebeurtenis, etc.

DOCENTEN

Een aantal aan TVR verbonden docenten geven ook trainingen waaronder Bart Kiene, Carl Hoogvliet, Philippe Lemaire en gastdocenten. Alle docenten hebben ruime ervaring met het geven van trainingen en zijn gespecialiseerd in hun vakgebied. Bart Kiene is hoofd trainer tijdens het cursusweekend van 31 aug - 01 sept.

 

Bart Kiene

 

Bart is een Nederlands Theatermaker en -regisseur. Hij werkte jarenlang als docent aan de Toneelschool Amsterdam en gaf les aan een reeks bekende acteurs waaronder Mimoun Oaïssa, Thijs Römer. In 2007 opende hij de Acteerschool Rotterdam.

 

Vanaf 2016 staat Bart Kiene aan het hoofd van de Toneel Vakschool Rotterdam, een nieuw opleidingsinstituut in Rotterdam. Hij is hier tevens docent spel- en stem.

 

Naast zijn werkzaamheden voor de school geeft Bart trainingen via andere opleidingsinstituten waaronder de Baak. Bart heeft jaren ervaring in het geven van deze trainingen en weet mensen ‘om te vormen’. Door middel van het aanleren van dialoogtechnieken op verschillende vlakken zoals stemgebruik en beweging weet hij

de ‘Total Impact’, het ‘hoe je momenteel overkomt op anderen’ om te toveren in hoe jij wílt overkomen op anderen.