Zoeken
  • Toneel Vakschool Rotterdam

Corona update: 14.10.2020

Laatste update naar aanleiding van de persconferentie van 13 oktober j.l.:


We zijn blij dat we met de juiste aanpassingen onze lesactiviteiten en voorstellingen kunnen blijven organiseren. Het uitgangspunt is een zo veilig mogelijke omgeving creëren waarin dit plaats kan vinden.


De volgende maatregelen zijn momenteel op de Toneel Vakschool Rotterdam van kracht:


Buiten de les/repetitie

Iedereen is verplicht een mondkapje te dragen op de Toneel Vakschool Rotterdam.

Het mondkapje kan af op het moment dat je hebt plaatsgenomen in het les- / repetitielokaal. (In de Toneelgarage op de Dunantstraat betekent dit wanneer je plaats neemt bij aanvang van de les/repetitie, het mondkapje is dus verplicht in het 'foyer' gedeelte).


Bij binnenkomst graag handen wassen / gebruik maken van de beschikbare desinfectie-gel.


Bij binnenkomst wordt je gevraagd je te registreren en te verklaren dat je geen last hebt van Covid-19 gerelateerde klachten.


Bij klachten: koorts, loopneus, kortademigheid, etc. bent je verplicht om thuis te blijven. Afmelden kan door te bellen naar 010-7954216, een WhatsApp bericht sturen naar 010-7954216 of te mailen naar info@toneelvakschoolrotterdam.nl.

Buiten de les om geldt overal de 1,5meter afstand regel.


Binnen de les/repetitie:

Docenten en regisseurs passen hun werk aan om 1,5 meter afstand tussen deelnemers - óók tijdens repetitie's en voorstellingen - zo veel mogelijk te bewaken.

Alleen bij hoge uitzondering wordt er gebruik gemaakt van de uitzonderingspositie (zie onderaan deze pagina) die acteurs en toneelspelers krijgen op de 1,5 meter afstand regel.

Op beide locaties worden de lesruimtes voldoende geventileerd.


• Klassen bestaan uit maximaal 12 personen


• Er zijn niet meer dan 20 personen aanwezig op de locatie Pupillenstraat in totaal en niet meer dan 30 personen op de locatie Dunantstraat.


Regels bij de (amateur)beoefening van kunst, zoals toneelspelen, dansen, musiceren en acteren - RIVM:

Kinderen en volwassen (professionals en amateurkunstbeoefenaars), zoals toneelspelers, dansers en acteurs, mogen kunst beoefenen, repeteren en optreden.

  • Buiten de eigen woning geldt dat u met maximaal 4 personen anders dan een huishouden een gezelschap mag vormen (kinderen tot en met 12 tellen hierbij niet mee).

  • Uitgezonderd van de maximum gezelschapsgrootte van 4 personen zijn personen die theater, audiovisuele productie, dans of muziek in de vorm van culturele uiting beoefenen. Bij bepaalde activiteiten is contact noodzakelijk en geldt de 1,5 meter alleen voor zover dat mogelijk is. Het gaat om bijvoorbeeld acteurs en dansers (zowel professionals als amateurkunstbeoefenaars).

BRON: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/cultuur


401 keer bekeken

©2019 by Toneel Vakschool Rotterdam. - Algemene Voorwaarden - Privacy Verklaring - Cookie Verklaring